Top 3: zomersporten

Zomersporten

maandag 10 juni - 15:49

De zomermaanden komen er weer aan, dus loopt het sportseizoen op zijn einde! Maar blijven bewegen in het lekkere weer kan nog steeds. Wij hebben een lijstje gemaakt met drie leuke zomersporten voor jou!

Buiten sporten is natuurlijk veel lekkerder dan binnen in een hal. Als je in de buitenlucht kunt sporten is dat vaak ook nog gezonder. Naast de grotere mate aan zuurstof krijg je extra energie van het zonlicht. Lekker naar buiten dus!

Hardlopen

Nu de temperaturen een stuk aangenamer zijn, is het rondje hardlopen ook een stuk leuker. Met de lente vlak achter ons is de natuur een heerlijke plek om aan je beweging te komen. Loop dus je hardloopronde vooral een keer in het bos of langs het water.

Om het sportseizoen af te sluiten komen er nog grote hardloopwedstrijden aan waar je aan mee kan doen. Denk aan de Westenholterun, de Halve Marathon Zwolle en de Asrendorp 2024.

Zwemmen

Zoek je wat verkoeling met het warme weer? Neem dan heerlijk een duik in een van de zwembaden in Zwolle. Het is een van de meest effectieve sporten van allemaal, dus naast de verkoeling is het ook nog eens ontzettend gezond.

In Zwolle kan je binnen en buiten zwemmen bij:

https://www.optisport.nl/de-vr... en https://www.openluchtbadzwolle...

Suppen

Zoek je net wat meer ontspanning op het water? Dan is suppen iets voor jou. Een sociale manier van bewegen en sporten in de zomer. Je traint heel je lichaam door het peddelen en het houden van balans. Dat maakt elke sup-minuut het 100% waard. Het is een toegankelijke sport en kan overal worden beoefend in Nederlanddoor de vele wateren.

Zoek dus een lekker meertje of een rivier op of kijk op de site van https://hiawatha-actief.nl/

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media