Voorbereidingen voor de Europacup in volle gang

Zwolle Sportvolleybal VC Zwolle Topvolleybal Zwolle01

woensdag 4 oktober - 13:51

Volgende week is het zover. Dan spelen de volleybalsters van VC Zwolle Topvolleybal hun eerste Europese wedstrijd ooit. In Athene tegen Panathinaikos, al jaren de nummer één in Griekenland. We praten met Jet Kok (19) en Sanne Konijnenberg (19) speelsters van VC Zwolle Topvolleybal. Ze waren in augustus actief op het WK in Mexico en nu mogen ze zich laten zien tegen Athene. Hoe bereiden ze zich voor op deze wedstrijd? En hoe kijken ze terug op het tripje naar Mexico?

Beide spelen sinds hun jeugd al volleybal en was het een grote droom om Internationaal en bij Oranje te spelen. Dat eerste is in augustus werkelijkheid geworden en dat laatste is op 11 oktober ook een feit.

Europacup

Op 10 oktober vliegt VC Zwolle Topvolleybal naar Athene en op 11 oktober spelen ze tegen Panathinaikos, de nummer één in Griekenland. Inmiddels zijn de Zwolse volleybalsters druk bezig met de voorbereidingen. Dit doen ze door te volleyballen natuurlijk, maar ook door video's te kijken van het concurrerende team. 'Hierdoor krijgen we door hoe hun spel is, waar ze sterk en zwak zijn en welke trucjes ze gebruiken. Daar kunnen wij dan extra opletten en op inspelen natuurlijk' vertelt Jet.

Het belooft een spannende en moeilijke wedstrijd te worden. ‘Ze zijn kampioen van Griekenland, dus het wordt best een moeilijke wedstrijd. Maar we hebben super veel zin om daar te spelen. De sfeer daar is altijd super goed en we gaan gewoon onze uiterste best doen.’ Vertelt Sanne. ‘Het is super vet dat we Europa in gaan en misschien lukt het ons om te winnen, een stunt kan altijd hé´ vult Jet aan.

WK in Mexico

In augustus waren de Zwolse meiden nog met Oranje O21 op het WK in Mexico. Hier zijn ze als 10de geëindigd. Twee keer in een korte tijd Internationaal. Sanne vertelt ons hoe ze hier op terug kijken; ´Het was een toernooi met ups & downs. Het is heel vet om het allemaal zo mee te maken en op zo´n hoog niveau te kunnen spelen. Maar het resultaat was wel teleurstellend´. De meiden van Oranje hadden te veel tegenslagen en konden er daarom geen succes van maken. ‘Er waren vier blessures in- of net voor het toernooi. Ik ging bijvoorbeeld een dag voor de eerste wedstrijd door mijn enkel. Hierdoor heb ik niet in actie kunnen komen op het toernooi. Dat was een grote teleurstelling’ concludeert Jet.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jet Kok & Sanne Konijnenberg samen op het WK in Mexico
Jet Kok & Sanne Konijnenberg samen op het WK in Mexico


De Zwolse volleybalsters zijn wel blij met de ervaring die ze op hebben gedaan. ‘We hebben er super veel van geleerd. Het was heel gaaf om tegen de top van je leeftijd te mogen spelen. Die hebben vaak heel andere volleybaltactieken en spelletjes, dat is gewoon mooi om mee te maken. We hebben sowieso al een beetje ervaring opgedaan die we kunnen gebruiken tegen Athene' sluit Sanne het mee af.

Op 18 oktober nemen de Zwolse volleybaldames het op tegen het Griekse Panathinaikos in de thuisarena bij Landstede Sportcentrum. Kom jij ze ook supporten? Tickets kun je kopen via deze link: https://store.ticketing.cm.com...

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media