WVF blij met het schoolvoetbaltoernooi op hun sportpark

vrijdag 22 maart - 13:40

Het schoolvoetbaltoernooi. Een jaarlijks terugkerend toernooi waar vele kinderen met plezier naar uitkijken. SportService Zwolle is in Zwolle de organisator van dit mooie toernooi. Met als doel om een basis te leggen van een leven lang sporten en bewegen. Alle woensdagmiddagen van de maand maart staan hiervoor vol gepland. Elke week een andere club die hieraan meewerkt. Afgelopen woensdag 20 maart bij CSV´28 en WVF in Stadshagen/Westenholte. We vroegen aan Arjan Katoele (bestuurslid jeugd) hoe dit vanaf de club te werk gaat.

Arjan Katoele is vanuit het bestuur verantwoordelijk bij de jeugdtak van de (te) grote club WVF. Hij is al ruim 13 jaar actief bij de club en zit nu 6 jaar in het bestuur. De vraag hoe de voorbereidingen voor dit toernooi zijn gegaan is snel beantwoord: "Wij doen dit altijd met een vast clubje vrijwilligers. Dit doen wij nu al een aantal jaar zo en dat gaat super. Hierdoor hoeven we nu maar twee keer een half uur bij elkaar te zitten voor de voorbereidingen, dan staat het hele toernooi weer. We hebben een vast draaiboek. Iedereen weet zijn taken. Maar dit doen wij natuurlijk niet alleen, zonder SportService Zwolle en de studenten van Deltion en Landstede hadden we dit niet gekund. We zijn super blij met die fijne samenwerking."

Het toernooi

Bij WVF zijn ze erg blij dat ze elk jaar weer een deel uit maken van het schoolvoetbaltoernooi: "Dit is een hartstikke leuk toernooi. We zijn een verbindende club binnen Westenholte. Er zitten veel scholen in de buurt, dus het is ook belangrijk voor WVF dat de schooljeugd hier kan voetballen en kennis kan maken met de club en het spel. Het is een gezellige dag waar veel ouders, opa's en oma's en andere support naartoe komen. Voor de jeugd harstikke mooi en voor WVF een mooi uithangbord. Daarnaast sluiten we de dag altijd goed af met een diner voor de vrijwilligers, want voor die mensen zijn we ook heel dankbaar", aldus Arjan.

De club

WVF is een leuke en gezellige vereniging. Een grote vereniging, te groot voor het sportpark. Daar hebben ze ook wat uitdagingen in zitten. Maar ondanks dat ze zo groot zijn als vereniging is het dorpse karakter van Westenholte nooit weggegaan, hoe doen ze dat? Arjan Katoele antwoord: "De club is erg betrokken in de wijk, heeft een goede positie, gezellige sfeer én een hele belangrijke: heeft heel veel vrijwilligers. Als er wat georganiseerd moet worden zijn er altijd genoeg vrijwilligers om mee te helpen. We doen het als club écht samen. Daardoor blijft het gemoedelijke, ondanks de grootte, bestaan. Wel moet de club ook een beetje meegroeien en daarom gaan we de komende jaren het sportpark verbouwen. Dat dat kan is iets moois en dat is ook medemogelijk gemaakt door de sponsoren en de vrijwilligers."

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media