Zwolle Sport Clubclassic: 20 jarig jubileum Tabonon

donderdag 6 juli - 11:22

Dit jaar bestaat de Zwolse (vecht)sportschool Tabonon 20 jaar. Een mooi moment om terug te kijken, en ook naar de toekomst te kijken. Dit doen we in de rubriek; ‘De Zwolse Clubclassic’ samen met de directrice Hanieh van Vilsteren.

Het begon twintig jaar geleden als een sportschool in de brandweerkazerne. Door mond-op-mondreclame werden de lessen van Hanieh steeds groter en geliefder. Nu, twintig jaar later, heeft ze een (vecht)sportschool met maar liefst drie locaties.

Trots

Als haar wordt gevraagd waar ze het meest trots op is zegt ze gelijk; "de groep mensen om mij heen. Er werken alleen maar mooie en fijne mensen bij Tabonon. Of het nou werknemers, stagiaires of vrijwilligers zijn. Het voelt als een tweede familie en daar ben ik trots op. De sfeer is daarom ook fijn. Er wordt ook regelmatig tegen mij gezegd dat het voelt als thuiskomen als mensen hierbinnen komen. Dat is natuurlijk een super groot compliment!" Waar Hanieh erg blij mee is, is dat ze mensen niet alleen helpt met kickboklessen geven. Wat ze doet heeft veel meer waarde. "Van een gezonde leefstijl met meer sporten tot aan traumaverwerking of een baan/stage. Ik probeer mensen zoveel mogelijk te helpen".

Doel

Ambitie om nog meer locaties te openen heeft Hanieh op dit moment niet. Wel heeft ze iets anders wat ze graag wil bereiken in de komende jaren. "Ik wil er voor zorgen dat het bedrijf loopt zonder dat ik daarvoor nodig ben. Nu worden mensen vaak nog opgeleid terwijl ik daar een rol in heb. Ik wil ervoor zorgen dat dat niet meer nodig is. Dat mensen zonder dat ze mij persoonlijk kennen, kunnen vertellen hoe fijn het is om bij team Tabonon te werken of te trainen. Dat ik van een afstandje kan genieten en andere uitdagingen kan aannemen." Een mooi doel om naar toe te werken.

Festival Tabonon

Het twintig jarig bestaan wordt groots gevierd met het Tabonon Festival in het uitgaanscentrum Bij Lampe in Raalte. "Als je hard werkt, mag je ook dat ook goed vieren" concludeert Hanieh hierbij. Het festival was afgelopen zaterdag op 1 juli. Het begon met een receptie en een borrel. Daarna werd er gegeten van de foodtrucks, salsa gedanst en kwam er een DJ om het feestje helemaal af te maken.

(foto: Instagram @tabononkickboksenmma)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media