Landstede Hammers schrijft historie met komst Gaëlle Bouzin

donderdag 6 juni - 14:38

Gaëlle Bouzin is de nieuwe headcoach van Landstede Hammers. De 38-jarige Belgische wordt daarmee de allereerste vrouwelijke hoofdcoach ooit in de BNXT League. Ze volgt landgenoot Jean Marc Jaumin op, die een andere sportieve weg inslaat en vertrekt bij de club.


Bouzin is nu nog assistent-coach van Belgisch kampioen Filou Oostende, waar ze inmiddels zeven jaar werkzaam is en waar ze begon met het geven van talententrainingen in de Talentfactory. Komende week komt ze nog in actie tegen ZZ Leiden in een best-of-three om de BNXT-titel. Eerder vervulde zij diezelfde assistentrol bij het nationale mannenherenteam van België. Zelfs speelde ze onder meer bij Koksijde en Knokke-Heist.

Past in filosofie

De komst van Gaëlle Bouzin naar Zwolle is in lijn met de filosofie van Landstede Hammers, licht voorzitter Gerrard Vinke toe. “Wij willen een podium bieden voor talentontwikkeling, zodat iedere basketballer zich bij ons kan ontwikkelen en uiteindelijk een betere speler wordt. De ervaring die Gaëlle al heeft opgedaan op een hoog niveau past heel goed bij onze ambitie als club.”

Jaumin bedanken

Vinke is de vertrekkende headcoach Jaumin, die een eenjarig contract had dankbaar. “Jean Marc zijn basketbalkennis is enorm en hij heeft ons aantrekkelijk spel laten zien. Ook konden we meer tegenstand bieden tegen de Belgische teams en waren we dit seizoen het best verdedigende team van de league. We wensen hem veel succes met het vervolg van zijn carrière.”

Key-player verlengt

Naast coachnieuws en het feit dat The Hammers nu al meer seizoenkaarten dan ooit verkochten, is er ook nieuws als het gaat om de selectie. Landstede Hammers is erg verheugd dat captain Coen Stolk (26) ook komend basketbalseizoen de kleuren draagt van The Hammers. De forward – met een Zwols verleden als CSE-leerling en speler van Landstede Hammers – kwam in juni 2022 over van Feyenoord en ontwikkelde zich in al die jaren tot een ware key-player.
“Dat Coen straks begint aan zijn derde seizoen bij ons, tekent zijn loyaliteit en de uitstekende match tussen hem en Landstede Hammers”, voegt Vinke daar nog aan toe.

Bestuurslid Hajo Bijleveld (links) en technisch directeur Nigel van Oostrum namens Landstede Hammers zijn blij met de komst van de nieuwe headcoach Gaëlle Bouzin (Foto: Landstede Hammers).

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen