Tiende editie jeugdkampioenschappen zaalvoetbal staat voor de deur

donderdag 21 december - 11:36

Vrijdag begint de kerstvakantie, volgende week kan de zaalvoetballende jeugd aan de bak. Dan houden Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle voor de tiende keer het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Dat vindt plaats op woensdag 27 en donderdag 28 december in de WRZV-hallen.


De vorige edities van het Zwols Jeugdkampioenschap waren een groot succes met ruim 600 deelnemende jongeren. “Dit jaar hebben we een record aan tal inschrijvingen. Wij zien het toernooi ieder jaar weer groter worden, ook dit jaar is er een grote animo voor het kampioenschap. Het enthousiasme waarmee Zwolle het Jeugdkampioenschap heeft omarmd is ongekend en datzelfde enthousiasme gaat ervoor zorgen dat het ook komende editie weer een groot succes wordt”, aldus Koen Tip en Joel Visscher van SportService Zwolle.

Ideale tijd

“De kerstvakantie is de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi. De jongeren zijn vrij van voetbal en school en hebben altijd wel zin om lekker een balletje te trappen met een groep vrienden of vriendinnen. Aangezien we volop in het winterseizoen zitten, is voetballen in de zaal, naast dat het heel erg leuk is, ook wel zo prettig”.

Zaalvoetbal

Op 27 december spelen de teams in leeftijdscategorieën 11-13 jaar en 14-16 jaar tegen elkaar. Op 28 december geldt dit voor de leeftijdscategorieën 7-8 jaar en 9-10 jaar. Ook Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV-zaalvoetbalvereniging kijkt uit naar het toernooi: “De WRZV-hallen beschikken over twee prachtige sportzalen waarbij voor de jongste jeugd 1 zaaldeel in 3 gesplitst kan worden en is daarom de ideale plek voor een zaalvoetbaltoernooi. Zaalvoetbal is de afgelopen jaren erg populair geworden gezien het aantal teams wat doordeweeks uitkomt in onze competities. Zo hopen wij bij WRZV ervoor te zorgen dat het zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving.”

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen